Logo-Espresso-450x488

ESPRESSO

ESPRESSO - "systEmic Standardisation apPRoach to Empower Smart citieS and cOmmunities - Abordarea Standardizată sistemică pentru a  împuternici Smart Cities și comunitățile", se concentrează pe dezvoltarea unui cadru de informare conceptuală inteligentă a orașelor, care constă într-o platformă inteligentă a orașului (așa-numita aplicație de întreprindere Smart City) și într-un număr de servicii de prelucrare a datelor pentru a integra date, fluxuri de lucru și procese în aplicațiile relevante pentru orașe inteligente într-un cadru comun.

Pagina web oficiala: http://espresso.ru.uni-kl.de/

Obiectivele generale ale proiectului sunt următoarele:

1. Crearea unei "comunități de stakeholder în Smart City"
2. Definirea unui cadru de interoperabilitate Smart City
3. Accelerarea implementării și costuri mai mici de standardizare
4. Definirea unui cadru de informații Smart City
5. Tehnologii de creare a unui cadru de afaceri Smart a orașului bazate pe standarde
6. Înțelegerea impactului juridic, social și economic al acțiunilor propuse
7. Diseminarea și crearea de conștientizare a rezultatelor proiectelor.

Logo-y-plan_color_2

YPLAN

Young Placemakers Initiative
 
Durata: 1 Mai 2015 - 31 Octombrie 2016
Finantare: co-finantare Fonduri Elvetiene

Program de cooperare Romano - Elvetian.

Proiectul YPLAN ținteste sa sporească nivelul de informație cu privire la spatiul public a autoritatilor locale din România, mai ales ținand cont de influenta majora a calitatii spatiului public asupra calitatii vietii sociale, economice și a mediului în zonele urbane. Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Conștientizarea asupra importantei sociale ale spațiilro publice, planificare și implicare civică intre 7000 de elevi de liceu din Bucuresti;
  • Cresterea capacitatii de participare publică în procesele de planificare si proiectare in cadrul grupului pilot de 30 de elevi;
  • Asigurarea implementarii a 4 proiecte în spați reale din Bucuresti, create de studenti, precum si facilitarea replicarii experientei YPLAN in alte orase, asigurand un impact de lunga durata a initiativei.

 

2whl05j

TUTUR

TUTUR - Temporary Use as a Tool for Urban Regeneration 

Partener principal: Municipalitatea Roma       |         Expert principal: Dr. Pietro Elisei

Durata: 16 luni,     1 Decembrie 2013 - 31 Martie 2014

Finantare: URBACT II Transfer Networks

Pagina web oficiala: http://tutur.eu/

Functiuni temporare este un instrument de planificare menit sa aduca laolalta actori locali din medii diferite: angajeaza in discutii un numar considerabil de actori municipali, agentii private de dezvoltare economica si proprietari privati, precum si organizatii culturale, in scopul de a gasi functiuni posibile pentru infrastructura si resursele existente. 

in acelas timp, ahitecti - peisagisti, designer - joaca un rol cheie in elaborarea modelelor pentru utilizarile interimare in stabilirea posibilitatilor pe termen scurt pentru aceste spatii. Transformarea propritatilor vacante pentru a face posibila adoptarea de functiuni noi ofera avantaje pentru toate partile implicate: proprietarii profita din renovarea si reabiliatrea cladirii, utilizatorii au acces la locuri de munca si locuinta accesibila, rezidentii se bucura de revitalizarea cartierelor in care locuiesc iar comerciantii beneficiaza de traficul mai intens din zona. Profesionistii in proiectare si design castiga oportunitati noi de munca si perspective profesionale variate. 

Obiectivul proiectului TUTUR este aceea de a introduce autoritatilor locale participante cu o noua metoda de utilizare temporara in regenerarea urbana.